Κατηγορία: Ελληνικά Νησιά

Ελληνικά Νησιά

Πάσχα στη Κέρκυρα

 
  • Corfu Town
1 ΜΕΡΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ-ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο κι από εκεί στο Αχίλλειο, το παλάτι που έχτισε ο διάσημος αρχιτέκτονας Ραφαέλο Καβίτο για την αυτοκράτειρα της Αυστρίας, με την πανέμορφη διακόσμηση και την εντυπωσιακή θέα στο νησί. Επιστρέφοντας, θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα διάσημα καντούνια, τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και να επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο παλιό βενετικό φρούριο, και τον ναό του πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα, πίσω από το νέο φρούριο. Στην περιήγησή μας αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Πιάτσα Πίνια τις τελευταίες πρόβες που κάνουν οι τοπικές μπάντες για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Στη δε Καθολική Μητρόπολη της Πλατείας Δημαρχείου, γνωστή ως Duomo, λαμβάνει χώρα το έθιμο να σβήνεται ένα από τα 12 αναμμένα κεριά, μόλις τελειώνει η ανάγνωση κάθε Ευαγγελίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για φαγητό και διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο δυτικό τμήμα του νησιού. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η γραφική Παλαιοκαστρίτσα που περιβάλλεται από 6 μικρούς λόφους, Εκεί θα δούμε και το βυζαντινό μοναστήρι της Θεοτόκου με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του. Έπειτα, θα επισκεφθούμε τη γνωστή “Bella Vista” με την υπέροχη θέα στο Ιόνιο και το χωριό Λάκωνες, γνωστό για το εργαστήριο ξυλογλυπτικής του σε ξύλο ελιάς. Θα ακολουθήσει γεύμα στην Παλαιοκατρίτσα. Επιστρέφοντας το απόγευμα στο ξενοδοχείο, θα δούμε ήδη τους πρώτους επιταφίους, της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας από το Νέο Φρούριο και του Παντοκράτορα στο Καμπιέλλο, ενώ θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι μέχρι τις 22.00, οπότε και βγαίνει για περιφορά ο επιβλητικός επιτάφιος της Μητρόπολης, συνοδευόμενος από την τοπική φιλαρμονική ορχήστρα, μια χορωδία (κόρο) και χιλιάδες πιστούς που κρατούν “τόρτσες” (μεγάλα κεριά), “μανουάλια” (βενετσιάνικα φανάρια), “σκόλες” (λάβαρα) και φλάμπουρα, φερόμενα στο πλάι σε ένδειξη πένθους. Τελειώνοντας η περιφορά του επιταφίου της Μητρόπολης και αφού έχει ακολουθήσει τα αναμμένα κεριά στο δρόμο, θα φτάσει στα Μουράγια. Ακολουθώντας το έθιμο, η “Παλαιά” Φιλαρμονική, ντυμένη στα κόκκινα, παίζει το “Adagio” του Albinoni, η “Μάντζαρος”, ντυμένη στα μπλε την “Marcia” Funebre του G. Verdi, και η “Καποδίστριας” την “Elegia Funebre”, την “Sventura” του Mariani και το “Πένθιμο Εμβατήριο” του Chopin. Φαγητό σε εστιατόριο κι έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

3 ΜΕΡΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: ΕΘΙΜΟ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-“ΜΠΟΤΗΔΕΣ”-“ΜΑΣΤΕΛΑ”

Τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου, αρχίζουν από νωρίς. Στις 6.00 στην Παναγία των Ξένων γίνεται αναπαράσταση του σεισμού μετά την Ανάσταση που περιγράφεται στο Eυαγγέλιο, ενώ ακολουθεί η περιφορά του επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα συνοδευόμενη από λιτάνευση του ιερού Λειψάνου σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από το λιμό, ένα ακόμη έθιμο από την εποχή της ενετοκρατίας. Και πάλι η πομπή ακολουθείται από πένθιμες μελωδίες των φιλαρμονικών. Με την πρώτη Ανάσταση στις 11:00, πλήθος κόσμου κάθε χρόνο συρρέει στην μεγάλη πλατεία και στο Λιστόν, όπου υπό τον χαρμόσυνο χτύπο των καμπανών του Αγίου Σπυρίδωνα, οι κάτοικοι πετούν από τα μπαλκόνια τους τεράστια κανάτια γεμάτα νερό, τους “μπότηδες“, ένα έθιμο με μεγάλη ιστορία. Έπειτα, στην Πιάτσα Πίνια, το παλιό κέντρο, τελείται το έθιμο της “μαστέλας“. Το βράδυ γίνεται και η Καθολική Ακολουθία της Ανάστασης στον Καθολικό Duomo υπό τους ήχους εκκλησιαστικού οργάνου, η οποία ολοκληρώνεται στις 23.00 και ακολουθεί η Αναστάσιμη Ακολουθία στο πάλκο της Πάνω Πλατείας. Το φαντασμαγορικό θέαμα γύρω από την πλατεία συμπληρώνεται με τα αναμμένα κεριά στα μπαλκόνια, τα πυροτεχνήματα και οι τυμπανοκρουσίες. Μετά την Ανάσταση, οι μπάντες γυρίζουν στις γειτονιές με εύθυμα εμβατήρια, ενώ ο κόσμος ακολουθεί τραγουδώντας. Το γλέντι που ακολουθεί κρατάει μέχρι το πρωί, με τοπικά εδέσματα, “τσιλίχουρδα” (τοπική μαγειρίτσα), κόκκινα αυγά, “φογάτσες, “κολομπίνες” και οινοποσία.

4 ΜΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Την Κυριακή του Πάσχα, γίνεται περιφορά της Ανάστασης στους κεντρικούς δρόμους και πάλι συνοδεία φιλαρμονικών και χορωδιών. Στο νέο φρούριο, από τις 11.30 ο Ναυτικός Σταθμός Κέρκυρας δίνει την Πασχαλιάτικη γιορτή, με χορευτικά συγκροτήματα και πλούσιους μεζέδες. Το μεσημέρι θα ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, το παραδοσιακό φαγητό το μεσημέρι του Πάσχα είναι σούπα αυγολέμονο με 2-3 κρεατικά, για να συνηθίσει σιγά-σιγά το στομάχι στην κρεατοφαγία μετά τη σαρακοστιανή νηστεία και το σούβλισμα του αρνιού πραγματοποιείται τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Το απόγευμα τελείται η Ακολουθία της Αγάπης, όπου ο ιερέας ασπάζεται όλο το εκκλησίασμα και το εκκλησίασμα ασπάζεται το Ευαγγέλιο και το χέρι του. Στις 18:00 πραγματοποιείται η περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως στη Γαρίτσα και και η συλλιτάνευση των εικόνων της Αναστάσεως και της Παναγίας της Δημοσιάνας στον Ποταμό, προετοιμάζοντας έτσι την πιο παλιά λιτανεία του νησιού, μετά από 5 εβδομάδες, τη λιτανείας του Ποταμού. Παλαιότερα πιο συχνά, το σούρουπο έβγαιναν παρέες και έλεγαν από σπίτι σε σπίτι τα κάλαντα της Αναστάσεως. Βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

5 ΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια εκδρομή στα βόρεια του νησιού προς τη δημοφιλή Αχαράβη και το ψαροχώρι Κασσιόπη, όπου θα σταματήσουμε για φαγητό. Ακόμη, αν ο καιρός είναι καλός, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις απέναντι ακτές της Αλβανίας. Το απόγευμα, θα γυρίσουμε στο αεροδρόμιο για επιστροφή στην Αθήνα.

Ελληνικά Νησιά

Ρόδος-το Νησί των Ιπποτών

 
  • Rhodos Castle
1 ΜΕΡΑ 
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, παραλαβή από τον αρχηγό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ποτό υποδοχής, διάθεση πληροφοριακού υλικού και μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι. Υπάρχοντος χρόνου, μια μικρή βόλτα στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Επίσκεψη των ιστορικών μνημείων της πόλης, την ακρόπολη της Ρόδου, το ναό του Απόλλωνα και το στάδιο, και στη συνέχεια με τα πόδια επίσκεψη του παλατιού και του δρόμου των ιπποτών από την εποχή του τάγματος των Ιωαννιτών του 12ου αιώνα. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3 ΜΕΡΑ 
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ

Η σημερινή μας εκδρομή περιλαμβάνει την επίσκεψη της Καλλιθέας στην ανατολική ακτή του νησιού, τον Αρχάγγελο και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ακρόπολη της Λίνδου. Ξενάγηση και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Λίνδου. Στην κατάβαση από τη Λίνδο, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Παναγίας της Θεομήτωρος από τον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια, μια βόλτα και ψώνια στη μικρή πόλη της Λίνδου. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ  
ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ – ΚΑΜΕΙΡΟΣ –Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ

Η σημερινή εκδρομή έχει κατεύθυνση τη δυτική ακτή του νησιού. Από το χωριό Ιαλυσσός, ανεβαίνουμε το βουνό Φιλέρημος, όπου επισκεπτόμαστε την ακρόπολη του Ιαλυσσού, το ναό της θεάς Αθηνάς και του Δία. Ξενάγηση και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια, μετά από μια διαδρομή με πανοραμική θέα, κατευθυνόμαστε προς την κοιλάδα των πεταλούδων. Μια κοιλάδα με πυκνό δάσος, με βαθιά ρέματα και παραδοσιακές γέφυρες . Η κοιλάδα είναι γεμάτη χιλιάδες πεταλούδες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Από την κοιλάδα των πεταλούδων κατευθυνόμαστε προς την παλιά Κάμειρο, έναν από τους αρχαιότερους χώρους με μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων από τους ελληνιστικούς χρόνους. Επιστροφή νωρίς το βράδυ, φαγητό, ξεκούραση, ύπνος.

5 ΜΕΡΑ   
ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΥΜΗ 

Μετά το πρωινό, το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο λιμάνι της Ρόδου και από εκεί θα μεταφερθούμε με το μικρο κρουαζιερόπλοιο στο γραφικό νησί της Σύμης. Δυο ώρες μετά, φτάνουμε στο λιμάνι του Γυαλού στη Σύμη και από εκεί με το λεωφορείο μας θα μεταφερθούμε στον Πανορμίτη, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ καθώς και τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Αργά το απόγευμα, μετά από μια βόλτα στο νησί, επιστροφή με το πλοίο στη Ρόδο και από εκεί στο ξενοδοχείο. Βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ 
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΛΙΘΟ

Η σημερινή μας εκδρομή ξεκινάει με επίσκεψη στο λιγότερο επισκεπτόμενο μέρος του νησιού, το νότιο και νοτιοδυτικό μέρος. Το σύμβολο αυτής της έρημης παραλίας είναι το γιγαντιαίο Καστέλλο των Ιωαννιτών ιπποτών στη Μονόλιθο. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή, με μικρές παρακαμπτήριες διαδρομές ώστε να επισκεφθούμε διάφορα μνημεία, ιστορικούς χώρους, εκκλησίες όπως αυτή του Αγίου Νικολάου. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

7 ΜΕΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ξεκούραση και την ανάπαυση μετά το 6ήμερο περιηγητικό πρόγραμμα έως αργά το απόγευμα. Αργά το βράδυ έχουμε ένα ελληνικό βραδινό πρόγραμμα νησιώτικου χαρακτήρα με φαγητό, ποτό και μουσική ως αποχαιρετιστήρια γιορτή. Όλα αυτά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο χωριό Παστίδα. Μετά το τέλος της βραδιάς, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8 ΜΕΡΑ 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Ρόδου προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για την επιστροφή του γκρουπ.  Τέλος του προγράμματος.

Ελληνικά Νησιά

Κρήτη-Μινωικά Μονοπάτια

  • Crete
1 ΜΕΡΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, παραλαβή από τον αρχηγό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ποτό υποδοχής, διάθεση πληροφοριακού υλικού και μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι.  Υπάρχοντος χρόνου, μια μικρή βόλτα στη πόλη και προετοιμασία για το βραδινό πρόγραμμα. Νωρίς το βράδυ, παραλαβή του γκρουπ από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο. Μετάβαση σ’ ένα παραδοσιακό χωριό, όπου θα απολαύσουμε γεύσεις της τοπικής κουζίνας, σπιτικό κρασί,  παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και την περίφημη κρητική ρακή. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτύρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού, 10 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου. Ξενάγηση στο παλάτι της Κνωσσού από τον αρχαίο μινωικό πολιτισμό. Επιστροφή στο Ηράκλειο, ένα σύντομο διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα ή καφέ και  το πρόγραμμά μας συνεχίζεται με το σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

3 ΜΕΡΑ
ΑΓΙΟΣ ΤΙΤΟΣ – ΓΟΡΤΥΝΑ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε τη μονοήμερη εκδρομή προς τη νότια Κρήτη με επίσκεψη αρχικά του ναού του Αγίου Τίτου, της ρωμαϊκής πρωτεύουσας της Γόρτυνας και  στη συνέχεια, σε μια διαδρομή μέσα από τους σταφιδαμπελώνες, φτάνουμε στη Φαιστό. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού και επιστροφή διαμέσου της Αγίας Γαλήνης στο ξενοδοχείο μας. Βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ   

Εκδρομή με το λεωφορείο μας με κατεύθυνση τον νομό του Ρεθύμνου, επίσκεψη της πόλης του Ρεθύμνου και στο δεύτερο μέρος της εκδρομής, επίσκεψη της ιστορικής μονής του Αρκαδίου. Επιστροφή στο Ρέθυμνο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

5 ΜΕΡΑ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΟΜΑΛΟΥ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ – ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ – ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ  – ΡΕΘΥΜΝΟ

Την ημέρα αυτή πηγαίνουμε στο οροπέδιο του Ομαλού, το λεωφορείο μάς αφήνει στην είσοδο του φαραγγιού, όπου ξεκινάμε την πεζοπορία – πέρασμα του φαραγγιού της Σαμαριάς των 16 χλμ., ένα από τα πιο μεγάλα – μακριά φαράγγια της Ευρώπης. Το πέρασμα ξεκινάει με την κατάβαση του δρυμού, περίπου 5 χλμ έως το φαράγγι και από εκεί άλλα 8 χλμ διαμέσου του φαραγγιού έως τη παραλία της Αγίας Ρούμελης. Από εκεί, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, το πλοιάριο θα μας μεταφέρει στη χώρα των Σφακίων, απ’ όπου θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, στο Ρέθυμνο. Βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ – ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΕΡΑ Η ΚΡΙΤΣΑ – ΣΗΤΕΙΑ

Νωρίς το πρωί, με κατεύθυνση το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και, μετά από μια σύντομη επίσκεψη, ανεβαίνουμε το οροπέδιο του Λασιθίου, στα 800 μέτρα υψόμετρο, γνωστό σε όλους από τους 10.000 ανεμόμυλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση του νερού και στη συνέχεια για την άρδευση. Στο βορειοανατολικό άκρο του οροπεδίου, στο χωριό Ψυχρό επισκεπτόμαστε τη σπηλιά του Δικταίου, όπου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το μοναστήρι της Παναγίας της Κρίτσας με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά του 13ου αιώνα. Επιστροφή διαμέσου της κρητικής ριβιέρας στη Σητεία, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7 ΜΕΡΑ
ΖΑΚΡΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ  – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΠΛΟΥ  – ΣΗΤΕΙΑ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη του μινωικού παλατιού της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, Ζάκρου. Στη συνέχεια, επίσκεψη στην ωραία παραλία στο Φοινικόδασος του Βάι (προστατευόμενος εθνικός δρυμός). Ύστερα, θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή Τοπλού – το μοναστήρι με το κανόνι. Βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση στη Σητεία.

8 ΜΕΡΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΓΟΥΡΝΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Επίσκεψη της Ιεράπετρας, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Γουρνιάς και στη συνέχεια επιστροφή στο αεροδρόμιο  του Ηρακλείου.

Ελληνικά Νησιά

Island Hopping στο κέντρο των Κυκλάδων!

  • Mykonos
1 ΜΕΡΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΞΟ

Αναχωρούμε από το λιμάνι του Πειραιά στις 7.30 με προορισμό τη Νάξο (άφιξη 12.30).Η είσοδος του λιμανιού της Νάξου είναι διαφορετική από κάθε άλλη. Από την πρώτη στιγμή, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μια ιδέα για το πλούσιο παρελθόν της με τους μεγαλόπρεπους πύργους, τους θρησκευτικούς δεσμούς, την αγροτική παράδοση και την πρόσφατη τουριστική ανάπτυξη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα. Συνδυάζει υπέροχες αμμουδερές παραλίες με εύφορες κοιλάδες και ορεινά τοπία. Ένα νησί με στρογγυλούς λόφους και κοιλάδες σπαρμένο με συμπλέγματα βυζαντινών εκκλησιών, μεσαιωνικούς πύργους και χωριά με πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια. Μακριές αμμουδερές παραλίες και η αξιαγάπητη και ολοζώντανη Χώρα που απλώνεται γύρω από το επιβλητικό βενετικό κάστρο. Διανυκτέρευση στη Νάξο.

2 ΜΕΡΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το λιμάνι της Νάξου είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Με την πρώτη ματιά, μπορεί κανείς να θαυμάσει τη Χώρα της Νάξου με το μεσαιωνικό κάστρο, αμφιθεατρικά χτισμένη απέναντι από την ανατολική ακτή της Πάρου. Πίσω στον κεντρικό δρόμο, ο επισκέπτης περνά από τον Δαμαριώνα και το Χαλκί, δύο χωριά όπου η τοπική αριστοκρατία ζούσε σε υπέροχα νεοκλασικά σπίτια. Ανατολικότερα σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται το Φιλώτι, χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ζας, και το όμορφο χωριό της Απείρανθου σκαραφλωμένο στις πλαγιές ενός λόφου ανάμεσα σε πυκνούς αμπελώνες και με πανέμορφη θέα στη θάλασσα. Η Απείρανθος είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στο νησί με μεγάλη συμβολή στη λαϊκή τέχνη και παράδοση, όπως και πολλά αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μετά την Απείρανθο, ο δρόμος από την Χώρα στρίβει αριστερά προς τα βόρεια του νησιού, περνώντας από την Κόρωνο. Τελευταία επίσκεψη στις Μέλανες με το αρχαίο λατομείο μαρμάρου και το σμυριδορυχείο στου οποίου την είσοδο βρίσκεται για αιώνες ένας κούρος δέκα μέτρων. Διανυκτέρευση στη Νάξο.

3 ΜΕΡΑ
ΝΑΞΟΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Αφήνουμε τη Νάξο και ταξιδεύουμε προς τη Σαντορίνη στις 12.50. Άφιξη στη Σαντορίνη στις 15.15 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Σαντορίνη είναι γνωστή και ως Θήρα, το όνομα του μεγαλύτερου νησιού του “αρχιπελάγους”, διάσημη για την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε τους τότε οικισμούς και δημιούργησε τον σύγχρονο κρατήρα. Το απόγευμα μπορούμε προαιρετικά να επισκεφθούμε το χωριό Οία και να θαυμάσουμε ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Η Οία προσφέρει μια διαφορετική θέα των νησιών με το ηφαίστειο (Παλιά & Νέα Καμένη) και το μικρό νησί της Θηρασιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ

Η περιήγηση αρχίζει με μεταφορά με λεωφορείο στο λιμάνι του Αθηνιού και συνεχίζεται με σκάφος στο ηφαιστειογενές νησί της Νέας Καμένης. Το σκάφος θα κάνει μια στάση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ανέβουμε το μονοπάτι που οδηγεί στον κρατήρα του ακόμη ενεργού ηφαιστείου. Αφού δούμε τον κρατήρα, θα επιστρέψουμε στο σκάφος και θα κατευθυνθούμε προς το δεύτερο ηφαιστειογενές νησί της Παλιάς Καμένης και τις θερμοπηγές. Το σκάφος σταματά περίπου 50 μέτρα από το άνοιγμα, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία για κολύμπι στα πράσινα θειώδη νερά των θερμοπηγών ή να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τη θέα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη Θηρασιά που αποτελούσε μέρος της Σαντορίνης πριν τη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου. Θα μείνουμε στη Θηρασιά για περίπου δύο ώρες και θα έχουμε την ευκαιρία για κολύμπι, γεύμα ή και εξερεύνηση του χωριού Μανωλάς με τα φιδογυριστά σκαλιά και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστρέφοντας στον Αθηνιό, γύρω από την Οία, μπορείτε να φωτογραφίσετε τα βράχια και το συναρπαστικό τοπίο. Στο λιμάνι του Αθηνιού, το λεωφορείο θα μας περιμένει να μας επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

5 ΜΕΡΑ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ-ΤΟΠΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Αρχίζοντας την περιήγησή μας, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, που ιδρύθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Πέρα από το ξυλόγλυπτο τέμπλο, το μοναστήρι φιλοξενεί σημαντικά παλιά βιβλία και χειρόγραφα όπως και πλούσιο εθνογραφικό υλικό. Μετά το μοναστήρι, θα επισκεφθούμε το Μεγαλοχώρι, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει μέσα από τα στενά δρομάκια όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη δεξιοτεχνία των ντόπιων χτιστών. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου είναι ο επόμενος προορισμός μας. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας, θα ανακαλύψουμε έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του Αιγαίου. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο, θα κατευθυνθούμε προς την όμορφη παραλία του Περιβόλου στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης. Ο Περίβολος είναι μια οργανωμένη παραλία με μαύρη άμμο, όπου θα έχουμε περίπου δύο ώρες για κολύμπι, γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα ή χαλάρωση και εξερεύνηση της περιοχής. Συμπληρώνοντας την υπέροχη μέρα, θα επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικά τοπικά κρασιά και να πάρουμε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της Σαντορίνης. Στο τέλος, το λεωφορείο θα μας μεταφέρει πίσω απ’ όπου αρχίσαμε την εκδρομή.

6 ΜΕΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟ

Ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι το απόγευμα που θα ταξιδέψουμε στην Πάρο. Αναχώρηση στις 15.30 και άφιξη στην Πάρο στις 18.45. Μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7 ΜΕΡΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Η εξόρμησή μας ξεκινά από την Παροικιά περπατώντας προς το κάστρο και την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παλιά πόλη και το πιο γραφικό σημείο. Έπειτα, περπατώντας μέσα από τα στενά δρομάκια, θα δούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, την Παναγία την Εκατονταπυλιανή, μια από τις πιο παλιές εκκλησίες της περιοχής. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό και αρχαιολογικό μνημείο αλλά και ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο προς το λιμάνι της Πούντας, από όπου θα πάρουμε το φέρι μποτ και θα περάσουμε στην Αντίπαρο, όπου θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του χωριού και θα επισκεφθούμε το βενετικό κάστρο. Επιστρέφοντας στην Πάρο και διασχίζοντας τη νότια ακτή, θα περάσουμε από την Αλυκή, το Δρυό και θα βρεθούμε στο Πίσω Λιβάδι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και φαγητό (προαιρετικά). Θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Πάρου με έναν περίπατο στις Λεύκες, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Με την καθηλωτική θέα από τον αμφιθεατρικά χτισμένο παραδοσιακό οικισμό θα αισθανθείτε ότι μεταφέρεστε σε μια άλλη εποχή. Το απόγευμα, θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Νάουσσας και θα δούμε το λιμάνι της, ένα από τα πιο γραφικά της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8 ΜΕΡΑ
ΠΑΡΟΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αναχωρούμε από την Πάρο στις 10.45 και θα φτάσουμε στον Πειραιά στις 15.00.