Κατηγορία: Αγροτουρισμός

Αγροτουρισμός

Το δώρο του Διονύσου-Οινοτουρισμός

  • Vineyard
1 ΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΤΟΛΟ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Αρχίζουμε το ταξίδι μας κατά μήκος της δυτικής ακτής του Σαρωνικού Κόλπου και διασχίζοντας τη διώρυγα της Κορίνθου, που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό Κόλπο, όπου θα έχουμε σύντομη στάση για φωτογραφίες. Εάν θέλει το γκρουπ και εφόσον έχουμε αρκετό χρόνο, θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Συνεχίζουμε για το Τολό στον Αργολικό Κόλπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ (ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ)-ΝΕΜΕΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς τη σύγχρονη Νεμέα, μια διεθνώς γνωστή οινοπαραγωγική περιοχή. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή από την ελληνική μυθολογία και το λιοντάρι της Νεμέας, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής σε έναν από τους άθλους του, γεγονός που γιορταζόταν στην αρχαιότητα με αγώνες αντίστοιχους προς τους Ολυμπιακούς. Κατευθυνόμενοι προς το ιερό του Δία, θα επισκεφθούμε ένα οινοποιείο, όπου καλλιεργούνται σταφύλια για το γνωστό αγιωργίτικο κρασί και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δικά του κρασιά. Το οινοποιείο βρίσκεται ανάμεσα σε έναν αμπελώνα και έναν ελαιώνα. Στην επιστροφή, θα επισκεφθούμε τις Μυκήνες που ανασκάφτηκαν από τον Γερμανό θαυμαστή της Ιλιάδας Ερρίκο Σλήμαν. Έπειτα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τολό για δείπνο και διανυκτέρευση.

3 ΜΕΡΑ
ΝΑΥΠΛΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Αφού πάρουμε πρωινό, θα επισκεφθούμε την Επίδαυρο, γνωστή από την αρχαιότητα για τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της, όπως και για το ιερό του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής. Επίσης, θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρο, διάσημο για την ακουστική του. Ύστερα, θα επισκεφθούμε ένα ακόμη οινοποιείο, που διαθέτει δύο κελάρια στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Νεμέας. Κλείνοντας την εκδρομή μας, θα κατευθυνθούμε προς το Ναύπλιο, στην ακτή του Αργολικού Κόλπου, με τα πολλά του αξιοθέατα και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη η οποία μαζί με τις νέες γειτονιές και το αρχαιολογικό μουσείο θα ανοίξει ένα παράθυρο στο παρελθόν. Δείπνο στο Ναύπλιο και διανυκτέρευση στο Τολό.

4 ΜΕΡΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ-ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ-ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, όπου φιλοξενείται η έκθεση για τη σύγχρονη καλλιέργεια και επεξεργασία της ελιάς. Μετά, θα επισκεφθούμε το Καστόρι και ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας, με πολλά βραβεία “Gourmet”. Αργότερα, θα επισκεφθούμε έναν αμπελώνα που λειτουργεί κάτω από αυστηρές αρχές για την προώθηση και καθιέρωση τοπικών ποικιλιών σταφυλιών και κρασιών και όπου θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά. Επιστροφή στο Τολό.

5 ΜΕΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑ, ΛΙΚΝΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα διασχίσουμε την Αρκαδία, προς το ιερό του Δία στην Ολυμπία, πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και το μουσείο. Φεύγοντας από το ιερό του Δία, θα επισκεφθούμε έναν αμπελώνα, ηλικίας 140 χρόνων που διαθέτει εγκαταστάσεις παραδοσιακής παραγωγής ελαιολάδου και κρασιού, για την ποιότητα του οποίου μάλιστα έχει κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία. Θα συνεχίσουμε προς το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Πάτρας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, περνώντας από το Ρίο στην Πελοπόννησο και μέσω της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας της Ευρώπης στο Αντίρριο, θα περάσουμε από τη Ναύπακτο, το Γαλαξίδι, την Ιτέα, την Άμφισσα και τους Δελφούς. Εφόσον ο καιρός είναι καλός και έχουμε αρκετό χρόνο, μπορούμε να κάνουμε στάση στη γραφική πόλη του Γαλαξειδίου για καφέ και περίπατο. Αργότερα, θα περάσουμε από την Άμφισσα και τους Δελφούς, των οποίων τον αρχαιολογικό χώρο με το αρχαίο μαντείο στις πλαγιές του Παρνασσού, θα επισκεφθούμε. Στην αρχαιότητα, η περιοχή ήταν αφιερωμένη στον Απόλλωνα, θεό της μουσικής και της ποίησης. Ύστερα, κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα, θα επισκεφθούμε το τελευταίο για την εκδρομή οινοποιείο στο Καπανδρίτι. Εκεί, διατηρείται ένας αμπελώνας οργανικής καλλιέργειας έκτασης 20 στρεμμάτων κοντά στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα για μια νέα γενιά κρασιών με πολλά χρυσά μετάλλια “Oenotria” για Cabernet-Sauvignon και “Mundus Vini 2011” για το Αγιωργίτικο 2007. Επιστροφή στην Αθήνα.

Αγροτουρισμός

Πολιτισμός και Αγροτουρισμός

  • Olive tree
1 ΜΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Ξεκινώντας το ταξίδι μας, θα κατευθυνθούμε προς την Ιτέα και τους ελαιώνες της Άμφισσας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου βήμα-βήμα και θα μάθουμε τα μυστικά καλλιέργειας της ελιάς από έναν ντόπιο παραγωγό. Μετά το φαγητό στην Ιτέα, θα επισκεφθούμε το μαντείο των Δελφών στη Φωκίδα και τα ερείπιά του στη νότια πλαγιά του Παρνασσού, σε ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας. Οι Δελφοί, με ένα από τα πιο σημαντικά και διάσημα μαντεία-ιερά, θεωρούνταν το κέντρο του κόσμου. Ανάμεσα στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, θα μπορέσουμε να δούμε τον ναό του Απόλλωνα, θεού της μουσικής και της ποίησης, το θέατρο, το στάδιο και το Μουσείο. Επιπλέον, το μέρος προσφέρει υπέροχη θέα στους ελαιώνες της κοιλάδας του Πλείστου, ακριβώς κάτω από τις απότομες πλαγιές και κυκλώνουν τον αρχαιολογικό χώρο από τα βορειοανατολικά. Επιστροφή στην Ιτέα, δείπνο και διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μετά το πρωινό, θα ταξιδέψουμε προς το Μεσολόγγι και τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, όπου θα επισκεφθούμε ένα ιχθυοτροφείο (Labrax de Lupus), όπου θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής αβγοτάραχου. Θα επισκεφθούμε επίσης τα επονομαζόμενα Διβάρια (περισσότερο περιοχή ψαρέματος), όπου το γκρουπ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στο ψάρεμα. Έπειτα, θα επιστρέψουμε για φαγητό στο Μεσολόγγι. Αργότερα θα περάσουμε από το Αντίρριο, όπου η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, και θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Πάτρας, όπου θα έχουμε το δείπνο μας και θα διανυκτερεύσουμε.

3 ΜΕΡΑ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΡΚΟΥΡΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και το μουσείο της. Κατά την επιστροφή μας στην Πάτρα, θα επισκεφθούμε ένα ιστορικό οινοποιείο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΟΔΟΝΤΩΤΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ-ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το Διακοφτό και τη μικρή πόλη του Αιγίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σταφίδας. Λίγο μετά την επιστροφή μας στο Διακοφτό, θα επισκεφθούμε τα Καλάβρυτα με τον “Οδοντωτό” μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού. Μετά το φαγητό, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Λιμνών, καθώς και ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας κι έναν νερόμυλο στο χωριό Πλανητέρο. Αργά το απόγευμα, μέσω του όρους Λαγκαδια, θα κατευθυνθούμε προς το Τολό, στην περιοχή του Ναυπλίου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Τολό.

5 ΜΕΡΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ (ΜΥΚΗΝΕΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ)-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, στο προάστιο του Ναυπλίου, Κάντια, θα περπατήσουμε σε ένα θερμοκήπιο με πεπόνια, τομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, αγκινάρες, κρεμμύδια και πατάτες, όπου θα μπορέσουμε να μάθουμε τόσο για τις παραδοσιακές όσο και για τις πιο σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η άρδευση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, μιας από τις αρχαιότερες πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Ο Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε εδώ το 1876/77 εφτά θησαυρούς, συνολικά 19 λείψανα βασιλέων με πλούσια κτερίσματα από χρυσό και πολύτιμους λίθους. Ύστερα, θα επισκεφθούμε το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς. Τέλος, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τολό, στον Αργολικό Κόλπο.

6 ΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, θα περάσουμε από τη διώρυγα της Κορίνθου, όπου και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Εάν θέλετε, μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε την Αρχαία Κόρινθο, ένα μικρό πλέον λιμάνι στον Κορινθιακό Κόλπο, ο οποίος χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο. Έπειτα, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα.

7 ΜΕΡΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ

Την τελευταία μας μέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Αίγινα και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας των διάσημων φυστικιών της, όπου θα δούμε όλη τη διαδικασία από το ψήσιμο μέχρι τη συσκευασία. Επίσης, θα επισκεφθούμε τον ναό της Αφαίας, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους από την αρχαιότητα. Το απόγευμα, επιστρέφοντας στο λιμάνι της Αίγινας, θα έχουμε χρόνο για φαγητό, καφέ και περίπατο μέχρι την επιστροφή μας στον Πειραιά.