Island Hopping στο κέντρο των Κυκλάδων!

Ελληνικά Νησιά
  • Mykonos
1 ΜΕΡΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΞΟ

Αναχωρούμε από το λιμάνι του Πειραιά στις 7.30 με προορισμό τη Νάξο (άφιξη 12.30).Η είσοδος του λιμανιού της Νάξου είναι διαφορετική από κάθε άλλη. Από την πρώτη στιγμή, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μια ιδέα για το πλούσιο παρελθόν της με τους μεγαλόπρεπους πύργους, τους θρησκευτικούς δεσμούς, την αγροτική παράδοση και την πρόσφατη τουριστική ανάπτυξη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα. Συνδυάζει υπέροχες αμμουδερές παραλίες με εύφορες κοιλάδες και ορεινά τοπία. Ένα νησί με στρογγυλούς λόφους και κοιλάδες σπαρμένο με συμπλέγματα βυζαντινών εκκλησιών, μεσαιωνικούς πύργους και χωριά με πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια. Μακριές αμμουδερές παραλίες και η αξιαγάπητη και ολοζώντανη Χώρα που απλώνεται γύρω από το επιβλητικό βενετικό κάστρο. Διανυκτέρευση στη Νάξο.

2 ΜΕΡΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το λιμάνι της Νάξου είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Με την πρώτη ματιά, μπορεί κανείς να θαυμάσει τη Χώρα της Νάξου με το μεσαιωνικό κάστρο, αμφιθεατρικά χτισμένη απέναντι από την ανατολική ακτή της Πάρου. Πίσω στον κεντρικό δρόμο, ο επισκέπτης περνά από τον Δαμαριώνα και το Χαλκί, δύο χωριά όπου η τοπική αριστοκρατία ζούσε σε υπέροχα νεοκλασικά σπίτια. Ανατολικότερα σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται το Φιλώτι, χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ζας, και το όμορφο χωριό της Απείρανθου σκαραφλωμένο στις πλαγιές ενός λόφου ανάμεσα σε πυκνούς αμπελώνες και με πανέμορφη θέα στη θάλασσα. Η Απείρανθος είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στο νησί με μεγάλη συμβολή στη λαϊκή τέχνη και παράδοση, όπως και πολλά αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μετά την Απείρανθο, ο δρόμος από την Χώρα στρίβει αριστερά προς τα βόρεια του νησιού, περνώντας από την Κόρωνο. Τελευταία επίσκεψη στις Μέλανες με το αρχαίο λατομείο μαρμάρου και το σμυριδορυχείο στου οποίου την είσοδο βρίσκεται για αιώνες ένας κούρος δέκα μέτρων. Διανυκτέρευση στη Νάξο.

3 ΜΕΡΑ
ΝΑΞΟΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Αφήνουμε τη Νάξο και ταξιδεύουμε προς τη Σαντορίνη στις 12.50. Άφιξη στη Σαντορίνη στις 15.15 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Σαντορίνη είναι γνωστή και ως Θήρα, το όνομα του μεγαλύτερου νησιού του “αρχιπελάγους”, διάσημη για την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε τους τότε οικισμούς και δημιούργησε τον σύγχρονο κρατήρα. Το απόγευμα μπορούμε προαιρετικά να επισκεφθούμε το χωριό Οία και να θαυμάσουμε ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Η Οία προσφέρει μια διαφορετική θέα των νησιών με το ηφαίστειο (Παλιά & Νέα Καμένη) και το μικρό νησί της Θηρασιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ

Η περιήγηση αρχίζει με μεταφορά με λεωφορείο στο λιμάνι του Αθηνιού και συνεχίζεται με σκάφος στο ηφαιστειογενές νησί της Νέας Καμένης. Το σκάφος θα κάνει μια στάση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ανέβουμε το μονοπάτι που οδηγεί στον κρατήρα του ακόμη ενεργού ηφαιστείου. Αφού δούμε τον κρατήρα, θα επιστρέψουμε στο σκάφος και θα κατευθυνθούμε προς το δεύτερο ηφαιστειογενές νησί της Παλιάς Καμένης και τις θερμοπηγές. Το σκάφος σταματά περίπου 50 μέτρα από το άνοιγμα, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία για κολύμπι στα πράσινα θειώδη νερά των θερμοπηγών ή να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τη θέα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη Θηρασιά που αποτελούσε μέρος της Σαντορίνης πριν τη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου. Θα μείνουμε στη Θηρασιά για περίπου δύο ώρες και θα έχουμε την ευκαιρία για κολύμπι, γεύμα ή και εξερεύνηση του χωριού Μανωλάς με τα φιδογυριστά σκαλιά και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστρέφοντας στον Αθηνιό, γύρω από την Οία, μπορείτε να φωτογραφίσετε τα βράχια και το συναρπαστικό τοπίο. Στο λιμάνι του Αθηνιού, το λεωφορείο θα μας περιμένει να μας επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

5 ΜΕΡΑ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ-ΤΟΠΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Αρχίζοντας την περιήγησή μας, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, που ιδρύθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Πέρα από το ξυλόγλυπτο τέμπλο, το μοναστήρι φιλοξενεί σημαντικά παλιά βιβλία και χειρόγραφα όπως και πλούσιο εθνογραφικό υλικό. Μετά το μοναστήρι, θα επισκεφθούμε το Μεγαλοχώρι, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει μέσα από τα στενά δρομάκια όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη δεξιοτεχνία των ντόπιων χτιστών. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου είναι ο επόμενος προορισμός μας. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας, θα ανακαλύψουμε έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του Αιγαίου. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο, θα κατευθυνθούμε προς την όμορφη παραλία του Περιβόλου στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης. Ο Περίβολος είναι μια οργανωμένη παραλία με μαύρη άμμο, όπου θα έχουμε περίπου δύο ώρες για κολύμπι, γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα ή χαλάρωση και εξερεύνηση της περιοχής. Συμπληρώνοντας την υπέροχη μέρα, θα επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικά τοπικά κρασιά και να πάρουμε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της Σαντορίνης. Στο τέλος, το λεωφορείο θα μας μεταφέρει πίσω απ’ όπου αρχίσαμε την εκδρομή.

6 ΜΕΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟ

Ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι το απόγευμα που θα ταξιδέψουμε στην Πάρο. Αναχώρηση στις 15.30 και άφιξη στην Πάρο στις 18.45. Μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7 ΜΕΡΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Η εξόρμησή μας ξεκινά από την Παροικιά περπατώντας προς το κάστρο και την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παλιά πόλη και το πιο γραφικό σημείο. Έπειτα, περπατώντας μέσα από τα στενά δρομάκια, θα δούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, την Παναγία την Εκατονταπυλιανή, μια από τις πιο παλιές εκκλησίες της περιοχής. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό και αρχαιολογικό μνημείο αλλά και ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο προς το λιμάνι της Πούντας, από όπου θα πάρουμε το φέρι μποτ και θα περάσουμε στην Αντίπαρο, όπου θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του χωριού και θα επισκεφθούμε το βενετικό κάστρο. Επιστρέφοντας στην Πάρο και διασχίζοντας τη νότια ακτή, θα περάσουμε από την Αλυκή, το Δρυό και θα βρεθούμε στο Πίσω Λιβάδι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και φαγητό (προαιρετικά). Θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Πάρου με έναν περίπατο στις Λεύκες, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Με την καθηλωτική θέα από τον αμφιθεατρικά χτισμένο παραδοσιακό οικισμό θα αισθανθείτε ότι μεταφέρεστε σε μια άλλη εποχή. Το απόγευμα, θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Νάουσσας και θα δούμε το λιμάνι της, ένα από τα πιο γραφικά της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8 ΜΕΡΑ
ΠΑΡΟΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αναχωρούμε από την Πάρο στις 10.45 και θα φτάσουμε στον Πειραιά στις 15.00.