Πολιτισμός και Αγροτουρισμός

  • Olive tree
1 ΜΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Ξεκινώντας το ταξίδι μας, θα κατευθυνθούμε προς την Ιτέα και τους ελαιώνες της Άμφισσας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου βήμα-βήμα και θα μάθουμε τα μυστικά καλλιέργειας της ελιάς από έναν ντόπιο παραγωγό. Μετά το φαγητό στην Ιτέα, θα επισκεφθούμε το μαντείο των Δελφών στη Φωκίδα και τα ερείπιά του στη νότια πλαγιά του Παρνασσού, σε ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας. Οι Δελφοί, με ένα από τα πιο σημαντικά και διάσημα μαντεία-ιερά, θεωρούνταν το κέντρο του κόσμου. Ανάμεσα στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, θα μπορέσουμε να δούμε τον ναό του Απόλλωνα, θεού της μουσικής και της ποίησης, το θέατρο, το στάδιο και το Μουσείο. Επιπλέον, το μέρος προσφέρει υπέροχη θέα στους ελαιώνες της κοιλάδας του Πλείστου, ακριβώς κάτω από τις απότομες πλαγιές και κυκλώνουν τον αρχαιολογικό χώρο από τα βορειοανατολικά. Επιστροφή στην Ιτέα, δείπνο και διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μετά το πρωινό, θα ταξιδέψουμε προς το Μεσολόγγι και τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, όπου θα επισκεφθούμε ένα ιχθυοτροφείο (Labrax de Lupus), όπου θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής αβγοτάραχου. Θα επισκεφθούμε επίσης τα επονομαζόμενα Διβάρια (περισσότερο περιοχή ψαρέματος), όπου το γκρουπ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στο ψάρεμα. Έπειτα, θα επιστρέψουμε για φαγητό στο Μεσολόγγι. Αργότερα θα περάσουμε από το Αντίρριο, όπου η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, και θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Πάτρας, όπου θα έχουμε το δείπνο μας και θα διανυκτερεύσουμε.

3 ΜΕΡΑ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΡΚΟΥΡΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και το μουσείο της. Κατά την επιστροφή μας στην Πάτρα, θα επισκεφθούμε ένα ιστορικό οινοποιείο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΟΔΟΝΤΩΤΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ-ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το Διακοφτό και τη μικρή πόλη του Αιγίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σταφίδας. Λίγο μετά την επιστροφή μας στο Διακοφτό, θα επισκεφθούμε τα Καλάβρυτα με τον “Οδοντωτό” μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού. Μετά το φαγητό, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Λιμνών, καθώς και ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας κι έναν νερόμυλο στο χωριό Πλανητέρο. Αργά το απόγευμα, μέσω του όρους Λαγκαδια, θα κατευθυνθούμε προς το Τολό, στην περιοχή του Ναυπλίου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Τολό.

5 ΜΕΡΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ (ΜΥΚΗΝΕΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ)-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, στο προάστιο του Ναυπλίου, Κάντια, θα περπατήσουμε σε ένα θερμοκήπιο με πεπόνια, τομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, αγκινάρες, κρεμμύδια και πατάτες, όπου θα μπορέσουμε να μάθουμε τόσο για τις παραδοσιακές όσο και για τις πιο σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η άρδευση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, μιας από τις αρχαιότερες πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Ο Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε εδώ το 1876/77 εφτά θησαυρούς, συνολικά 19 λείψανα βασιλέων με πλούσια κτερίσματα από χρυσό και πολύτιμους λίθους. Ύστερα, θα επισκεφθούμε το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς. Τέλος, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τολό, στον Αργολικό Κόλπο.

6 ΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, θα περάσουμε από τη διώρυγα της Κορίνθου, όπου και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Εάν θέλετε, μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε την Αρχαία Κόρινθο, ένα μικρό πλέον λιμάνι στον Κορινθιακό Κόλπο, ο οποίος χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο. Έπειτα, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα.

7 ΜΕΡΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ

Την τελευταία μας μέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Αίγινα και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας των διάσημων φυστικιών της, όπου θα δούμε όλη τη διαδικασία από το ψήσιμο μέχρι τη συσκευασία. Επίσης, θα επισκεφθούμε τον ναό της Αφαίας, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους από την αρχαιότητα. Το απόγευμα, επιστρέφοντας στο λιμάνι της Αίγινας, θα έχουμε χρόνο για φαγητό, καφέ και περίπατο μέχρι την επιστροφή μας στον Πειραιά.