Το δώρο του Διονύσου-Οινοτουρισμός

Αγροτουρισμός
  • Vineyard
1 ΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΤΟΛΟ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Αρχίζουμε το ταξίδι μας κατά μήκος της δυτικής ακτής του Σαρωνικού Κόλπου και διασχίζοντας τη διώρυγα της Κορίνθου, που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό Κόλπο, όπου θα έχουμε σύντομη στάση για φωτογραφίες. Εάν θέλει το γκρουπ και εφόσον έχουμε αρκετό χρόνο, θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Συνεχίζουμε για το Τολό στον Αργολικό Κόλπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ (ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ)-ΝΕΜΕΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς τη σύγχρονη Νεμέα, μια διεθνώς γνωστή οινοπαραγωγική περιοχή. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή από την ελληνική μυθολογία και το λιοντάρι της Νεμέας, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής σε έναν από τους άθλους του, γεγονός που γιορταζόταν στην αρχαιότητα με αγώνες αντίστοιχους προς τους Ολυμπιακούς. Κατευθυνόμενοι προς το ιερό του Δία, θα επισκεφθούμε ένα οινοποιείο, όπου καλλιεργούνται σταφύλια για το γνωστό αγιωργίτικο κρασί και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δικά του κρασιά. Το οινοποιείο βρίσκεται ανάμεσα σε έναν αμπελώνα και έναν ελαιώνα. Στην επιστροφή, θα επισκεφθούμε τις Μυκήνες που ανασκάφτηκαν από τον Γερμανό θαυμαστή της Ιλιάδας Ερρίκο Σλήμαν. Έπειτα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τολό για δείπνο και διανυκτέρευση.

3 ΜΕΡΑ
ΝΑΥΠΛΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Αφού πάρουμε πρωινό, θα επισκεφθούμε την Επίδαυρο, γνωστή από την αρχαιότητα για τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της, όπως και για το ιερό του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής. Επίσης, θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρο, διάσημο για την ακουστική του. Ύστερα, θα επισκεφθούμε ένα ακόμη οινοποιείο, που διαθέτει δύο κελάρια στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Νεμέας. Κλείνοντας την εκδρομή μας, θα κατευθυνθούμε προς το Ναύπλιο, στην ακτή του Αργολικού Κόλπου, με τα πολλά του αξιοθέατα και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη η οποία μαζί με τις νέες γειτονιές και το αρχαιολογικό μουσείο θα ανοίξει ένα παράθυρο στο παρελθόν. Δείπνο στο Ναύπλιο και διανυκτέρευση στο Τολό.

4 ΜΕΡΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ-ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ-ΤΟΛΟ

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, όπου φιλοξενείται η έκθεση για τη σύγχρονη καλλιέργεια και επεξεργασία της ελιάς. Μετά, θα επισκεφθούμε το Καστόρι και ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας, με πολλά βραβεία “Gourmet”. Αργότερα, θα επισκεφθούμε έναν αμπελώνα που λειτουργεί κάτω από αυστηρές αρχές για την προώθηση και καθιέρωση τοπικών ποικιλιών σταφυλιών και κρασιών και όπου θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά. Επιστροφή στο Τολό.

5 ΜΕΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑ, ΛΙΚΝΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα διασχίσουμε την Αρκαδία, προς το ιερό του Δία στην Ολυμπία, πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και το μουσείο. Φεύγοντας από το ιερό του Δία, θα επισκεφθούμε έναν αμπελώνα, ηλικίας 140 χρόνων που διαθέτει εγκαταστάσεις παραδοσιακής παραγωγής ελαιολάδου και κρασιού, για την ποιότητα του οποίου μάλιστα έχει κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία. Θα συνεχίσουμε προς το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Πάτρας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, περνώντας από το Ρίο στην Πελοπόννησο και μέσω της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας της Ευρώπης στο Αντίρριο, θα περάσουμε από τη Ναύπακτο, το Γαλαξίδι, την Ιτέα, την Άμφισσα και τους Δελφούς. Εφόσον ο καιρός είναι καλός και έχουμε αρκετό χρόνο, μπορούμε να κάνουμε στάση στη γραφική πόλη του Γαλαξειδίου για καφέ και περίπατο. Αργότερα, θα περάσουμε από την Άμφισσα και τους Δελφούς, των οποίων τον αρχαιολογικό χώρο με το αρχαίο μαντείο στις πλαγιές του Παρνασσού, θα επισκεφθούμε. Στην αρχαιότητα, η περιοχή ήταν αφιερωμένη στον Απόλλωνα, θεό της μουσικής και της ποίησης. Ύστερα, κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα, θα επισκεφθούμε το τελευταίο για την εκδρομή οινοποιείο στο Καπανδρίτι. Εκεί, διατηρείται ένας αμπελώνας οργανικής καλλιέργειας έκτασης 20 στρεμμάτων κοντά στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα για μια νέα γενιά κρασιών με πολλά χρυσά μετάλλια “Oenotria” για Cabernet-Sauvignon και “Mundus Vini 2011” για το Αγιωργίτικο 2007. Επιστροφή στην Αθήνα.