6ήμερη Κλασσική Περιήγηση στην Ελλάδα

Κλασσική Ελλάδα
  • Akropolis
1 ΜΕΡΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΣΟΥΝΙΟ

Το πρωί αρχίζουμε με περιήγηση στην Αθήνα, συνδυάζοντας πολλά από τα κύρια κλασικά και σύγχρονα αξιοθέατα. Για χιλιάδες χρόνια η Ακρόπολη είναι το σύμβολο της Αθήνας, ο ιερός βράχος, ο σύνδεσμος του μεγαλειώδους αρχαίου πολιτισμού με τον σύγχρονο. Εισερχόμενοι από τη νότια πλευρά της Ακρόπολης, θα επισκεφθούμε το ιερό και το θέατρο του Διονύσου, προτού ανέβουμε στα μνημεία της κυρίως Ακρόπολης, όπου θα δούμε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς-Νίκης και το Ερέχθειο. Συνεχίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα γυρίσουμε τους φιδωτούς πεζόδρομους της Πλάκας, της παλιάς πόλης της Αθήνας, με τα μικρά μαγαζιά και τις ταβέρνες, τους συνδυασμούς της αρχαίας αρχιτεκτονικής με αυτή των τελευταίων αιώνων και τα πολλά μουσεία. Η Πλάκα είναι η Αθήνα πριν αυτή εξελιχθεί σε μια σύγχρονη μητρόπολη. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το ακρωτήριο Σούνιο με τον ναό του 5ου αιώνα π.Χ. αφιερωμένου στον Ποσειδώνα και τη μαγευτική θέα.

2 ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ-ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ-ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για τους Δελφούς. Σύντομη στάση στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, διάσημο για τις τοιχογραφίες του. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τους Δελφούς, με το διάσημο στην αρχαιότητα μαντείο και ιερό του Απόλλωνα. Θα περάσουμε από την Ιτέα, το Γαλαξίδι και το Αντίρριο με τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης, που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, και θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Πάτρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3 ΜΕΡΑ
ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΒΑΣΣΕΣ-ΣΠΑΡΤΗ

Το πρωί, θα ταξιδέψουμε στην Ολυμπία, το πανελλήνιο ιερό. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 776 π.Χ., στην πλούσια κοιλάδα που σχηματίζει ο Αλφειός. Θα δούμε τον ναό του Δία, τον ναό της Ήρας και τον βωμό του Πέλοπα (έναν από τους αρχαιότερους του ιερού), το Πρυτανείο όπου οι αθλητές έπαιρναν τον ολυμπιακό όρκο, τους Θησαυρούς, το Γυμνάσιο και την Παλαίστρα, όπου οι αθλητές ασκούνταν για έναν μήνα πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καταλήγοντας στο Στάδιο όπου υπάρχουν ακόμη τα κάτω τμήματα των μαρμάρινων κιόνων. Έπειτα, θα ταξιδέψουμε προς τη Σπάρτη, όπου και θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

4 ΜΕΡΑ
ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟΛΟ

Εκδρομή στη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Θα περιπλανηθούμε στην Πάνω και Κάτω Πόλη και θα αισθανθούμε στην ησυχία το απόλυτο μεγαλείο του: το Παλάτι των Δεσποτών (Ανάκτορα), τα αρχοντικά των Λασκάρεων και των Φραγκόπουλων, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου, τα εντυπωσιακά μοναστήρια της Παναγίας της Παντάνασσας και της Παναγίας της Περιβλέπτου. Ο Μυστράς ήταν χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από το οχυρό που ανήγειρε το 1249 ο πρίγκηπας της Αχαΐας Γουλιέλμος Βιλλεαρδουίνος. Για μια σύντομη περίοδο (1687-1715) ο Μυστράς βρέθηκε υπό την κυριαρχία της Βενετίας, αλλά επανακτήθηκε από τους Οθωμανούς. Ήταν ένα από τα πρώτα κάστρα που απελευθερώθηκαν το 1821. Η πόλη εγκαταλείφθηκε το 1832, αφήνοντας τα συναρπαστικά μεσαιωνικά ερείπια στο μαγευτικό τοπίο. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι προς το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τη εξαιρετική ακουστική που επιτρέπει στον εκφερόμενο λόγο στο προσκήνιο και την ορχήστρα να μεταφέρεται το ίδιο καθαρός σε όλο τον χώρο των 15000 θέσεων. Θα συνεχίσουμε, έπειτα, στο Ναύπλιο, μια πόλη με εξαιρετική ιστορία και πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Τολο, στον Αργολικό κόλπο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5 ΜΕΡΑ
ΤΟΛΟ-ΜΥΚΗΝΕΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΤΟΛΟ

Σήμερα, η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στις Μυκήνες. Οι Μυκήνες ήταν η πιο ισχυρή, πιο λαμπρή και με τη μεγαλύτερη επιρροή πόλη στην Ελλάδα μέχρι το 1100 π.Χ., οπότε και καταστράφηκε από πυρκαγιά. Αιώνες αργότερα, οι τραγικοί ποιητές Αισχύλος και Σοφοκλής τις αναζωογόνησαν μέσα από τα μαγευτικά έργα τους. Στην είσοδο της ακρόπολης δεσπόζει η Πύλη των Λεόντων, το αρχαιότερο δείγμα μνημειακής γλυπτικής στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην Αρχαία Κόρινθο, στον πρώτο νομό μπαίνοντας στην Πελοπόννησο. Το άρωμα της θάλασσας, τα βουνά, ο τρύγος συνοδεύονται από τον βόμβο των μελισσών γύρω από τις αποθήκες όπου αποξηραίνονται οι περίφημες σταφίδες της περιοχής. Εδώ θα ανακαλύψουμε κάποιους από τους αρχαίους μύθους, θα μάθουμε γιατί το κρασί της Νεμέας αποκαλείται το “αίμα του Ηρακλή” και ότι το ρετσίνι είναι το δάκρυ μιας δρυάδας νύμφης. Θα μάθουμε για τους θεούς, τις νηρηίδες και τους θνητούς, τον Δία και τον Απόλλωνα. Θα συναντήσουμε κίονες, ιερά και αρχαία ανάκτορα. Σ’ αυτή τη “φλεγόμενη κόκκινη γη” του ποιητή, θα ακούσουμε τις πιο μεγαλειώδεις φωνές της ελληνικής γης, του Ομήρου, του Αισχύλου και του Σοφοκλή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ
ΤΟΛΟ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε από την Ερμιόνη για μια μονοήμερη κρουαζιέρα σε μαγευτικούς προορισμούς στις παρυφές του Αιγαίου. Η Ύδρα αποτελεί το αγαπημένο θέρετρο του διεθνούς “jet set”. Αυτός είναι ο Σαρωνικός που ξέρουν οι γνώστες, αυτοί που αγαπούν την ιστορία, τον πολιτισμό και την ομορφιά.  Στο τέλος της ημέρας, θα επιστρέψουμε στην Ερμιόνη κι από εκεί στην Αθήνα.