Κρήτη-Μινωικά Μονοπάτια

Ελληνικά Νησιά
  • Crete
1 ΜΕΡΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, παραλαβή από τον αρχηγό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ποτό υποδοχής, διάθεση πληροφοριακού υλικού και μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι.  Υπάρχοντος χρόνου, μια μικρή βόλτα στη πόλη και προετοιμασία για το βραδινό πρόγραμμα. Νωρίς το βράδυ, παραλαβή του γκρουπ από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο. Μετάβαση σ’ ένα παραδοσιακό χωριό, όπου θα απολαύσουμε γεύσεις της τοπικής κουζίνας, σπιτικό κρασί,  παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και την περίφημη κρητική ρακή. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτύρευση.

2 ΜΕΡΑ
ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού, 10 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου. Ξενάγηση στο παλάτι της Κνωσσού από τον αρχαίο μινωικό πολιτισμό. Επιστροφή στο Ηράκλειο, ένα σύντομο διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα ή καφέ και  το πρόγραμμά μας συνεχίζεται με το σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

3 ΜΕΡΑ
ΑΓΙΟΣ ΤΙΤΟΣ – ΓΟΡΤΥΝΑ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε τη μονοήμερη εκδρομή προς τη νότια Κρήτη με επίσκεψη αρχικά του ναού του Αγίου Τίτου, της ρωμαϊκής πρωτεύουσας της Γόρτυνας και  στη συνέχεια, σε μια διαδρομή μέσα από τους σταφιδαμπελώνες, φτάνουμε στη Φαιστό. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού και επιστροφή διαμέσου της Αγίας Γαλήνης στο ξενοδοχείο μας. Βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ   

Εκδρομή με το λεωφορείο μας με κατεύθυνση τον νομό του Ρεθύμνου, επίσκεψη της πόλης του Ρεθύμνου και στο δεύτερο μέρος της εκδρομής, επίσκεψη της ιστορικής μονής του Αρκαδίου. Επιστροφή στο Ρέθυμνο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

5 ΜΕΡΑ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΟΜΑΛΟΥ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ – ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ – ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ  – ΡΕΘΥΜΝΟ

Την ημέρα αυτή πηγαίνουμε στο οροπέδιο του Ομαλού, το λεωφορείο μάς αφήνει στην είσοδο του φαραγγιού, όπου ξεκινάμε την πεζοπορία – πέρασμα του φαραγγιού της Σαμαριάς των 16 χλμ., ένα από τα πιο μεγάλα – μακριά φαράγγια της Ευρώπης. Το πέρασμα ξεκινάει με την κατάβαση του δρυμού, περίπου 5 χλμ έως το φαράγγι και από εκεί άλλα 8 χλμ διαμέσου του φαραγγιού έως τη παραλία της Αγίας Ρούμελης. Από εκεί, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, το πλοιάριο θα μας μεταφέρει στη χώρα των Σφακίων, απ’ όπου θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, στο Ρέθυμνο. Βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ – ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΕΡΑ Η ΚΡΙΤΣΑ – ΣΗΤΕΙΑ

Νωρίς το πρωί, με κατεύθυνση το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και, μετά από μια σύντομη επίσκεψη, ανεβαίνουμε το οροπέδιο του Λασιθίου, στα 800 μέτρα υψόμετρο, γνωστό σε όλους από τους 10.000 ανεμόμυλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση του νερού και στη συνέχεια για την άρδευση. Στο βορειοανατολικό άκρο του οροπεδίου, στο χωριό Ψυχρό επισκεπτόμαστε τη σπηλιά του Δικταίου, όπου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το μοναστήρι της Παναγίας της Κρίτσας με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά του 13ου αιώνα. Επιστροφή διαμέσου της κρητικής ριβιέρας στη Σητεία, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7 ΜΕΡΑ
ΖΑΚΡΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ  – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΠΛΟΥ  – ΣΗΤΕΙΑ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη του μινωικού παλατιού της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, Ζάκρου. Στη συνέχεια, επίσκεψη στην ωραία παραλία στο Φοινικόδασος του Βάι (προστατευόμενος εθνικός δρυμός). Ύστερα, θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή Τοπλού – το μοναστήρι με το κανόνι. Βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση στη Σητεία.

8 ΜΕΡΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΓΟΥΡΝΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Επίσκεψη της Ιεράπετρας, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Γουρνιάς και στη συνέχεια επιστροφή στο αεροδρόμιο  του Ηρακλείου.