Ρόδος-το Νησί των Ιπποτών

Ελληνικά Νησιά
 
  • Rhodos Castle
1 ΜΕΡΑ 
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, παραλαβή από τον αρχηγό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ποτό υποδοχής, διάθεση πληροφοριακού υλικού και μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι. Υπάρχοντος χρόνου, μια μικρή βόλτα στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

2 ΜΕΡΑ 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Επίσκεψη των ιστορικών μνημείων της πόλης, την ακρόπολη της Ρόδου, το ναό του Απόλλωνα και το στάδιο, και στη συνέχεια με τα πόδια επίσκεψη του παλατιού και του δρόμου των ιπποτών από την εποχή του τάγματος των Ιωαννιτών του 12ου αιώνα. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3 ΜΕΡΑ 
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ

Η σημερινή μας εκδρομή περιλαμβάνει την επίσκεψη της Καλλιθέας στην ανατολική ακτή του νησιού, τον Αρχάγγελο και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ακρόπολη της Λίνδου. Ξενάγηση και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Λίνδου. Στην κατάβαση από τη Λίνδο, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Παναγίας της Θεομήτωρος από τον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια, μια βόλτα και ψώνια στη μικρή πόλη της Λίνδου. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

4 ΜΕΡΑ  
ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ – ΚΑΜΕΙΡΟΣ –Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ

Η σημερινή εκδρομή έχει κατεύθυνση τη δυτική ακτή του νησιού. Από το χωριό Ιαλυσσός, ανεβαίνουμε το βουνό Φιλέρημος, όπου επισκεπτόμαστε την ακρόπολη του Ιαλυσσού, το ναό της θεάς Αθηνάς και του Δία. Ξενάγηση και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια, μετά από μια διαδρομή με πανοραμική θέα, κατευθυνόμαστε προς την κοιλάδα των πεταλούδων. Μια κοιλάδα με πυκνό δάσος, με βαθιά ρέματα και παραδοσιακές γέφυρες . Η κοιλάδα είναι γεμάτη χιλιάδες πεταλούδες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Από την κοιλάδα των πεταλούδων κατευθυνόμαστε προς την παλιά Κάμειρο, έναν από τους αρχαιότερους χώρους με μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων από τους ελληνιστικούς χρόνους. Επιστροφή νωρίς το βράδυ, φαγητό, ξεκούραση, ύπνος.

5 ΜΕΡΑ   
ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΥΜΗ 

Μετά το πρωινό, το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο λιμάνι της Ρόδου και από εκεί θα μεταφερθούμε με το μικρο κρουαζιερόπλοιο στο γραφικό νησί της Σύμης. Δυο ώρες μετά, φτάνουμε στο λιμάνι του Γυαλού στη Σύμη και από εκεί με το λεωφορείο μας θα μεταφερθούμε στον Πανορμίτη, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ καθώς και τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Αργά το απόγευμα, μετά από μια βόλτα στο νησί, επιστροφή με το πλοίο στη Ρόδο και από εκεί στο ξενοδοχείο. Βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

6 ΜΕΡΑ 
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΛΙΘΟ

Η σημερινή μας εκδρομή ξεκινάει με επίσκεψη στο λιγότερο επισκεπτόμενο μέρος του νησιού, το νότιο και νοτιοδυτικό μέρος. Το σύμβολο αυτής της έρημης παραλίας είναι το γιγαντιαίο Καστέλλο των Ιωαννιτών ιπποτών στη Μονόλιθο. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή, με μικρές παρακαμπτήριες διαδρομές ώστε να επισκεφθούμε διάφορα μνημεία, ιστορικούς χώρους, εκκλησίες όπως αυτή του Αγίου Νικολάου. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό, διανυκτέρευση.

7 ΜΕΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ξεκούραση και την ανάπαυση μετά το 6ήμερο περιηγητικό πρόγραμμα έως αργά το απόγευμα. Αργά το βράδυ έχουμε ένα ελληνικό βραδινό πρόγραμμα νησιώτικου χαρακτήρα με φαγητό, ποτό και μουσική ως αποχαιρετιστήρια γιορτή. Όλα αυτά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο χωριό Παστίδα. Μετά το τέλος της βραδιάς, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8 ΜΕΡΑ 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Ρόδου προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για την επιστροφή του γκρουπ.  Τέλος του προγράμματος.